Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Re: Poolvergelijkingen bewijzen

Ik krijg wel een parabool. Ik heb ingevuld:
((1/(2-2sin(q))-(1/(2+2sin(q)))
Zou je hier ajb nog naar willen kijken?
Groeten

Anneli
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 juni 2010

Antwoord

Tja... dat is dan wel heel iets anders dan wat je eerst schreef! Eerst te weinig haakjes, nu een aantal haakjes te veel... dat laatste is minder erg:-)

Maar 't gaat dus om:

$
\large r = \frac{1}
{{2 - 2\sin \theta }} - \frac{1}
{{2 + 2\sin \theta }}
$

Dit kan je schrijven als:

$
\eqalign{
& r = \frac{1}
{{2 - 2\sin \theta }} - \frac{1}
{{2 + 2\sin \theta }} \cr
& r = \frac{{2 + 2\sin \theta }}
{{\left( {2 - 2\sin \theta } \right)\left( {2 + 2\sin \theta } \right)}} - \frac{{2 - 2\sin \theta }}
{{\left( {2 + 2\sin \theta } \right)\left( {2 - 2\sin \theta } \right)}} \cr
& r = \frac{{4\sin \theta }}
{{\left( {2 - 2\sin \theta } \right)\left( {2 + 2\sin \theta } \right)}} \cr
& r = \frac{{4\sin \theta }}
{{4\cos ^2 \theta }} \cr
& r = \frac{{\sin \theta }}
{{\cos ^2 \theta }} \cr}
$

Helpt dat?

WvR
zondag 6 juni 2010

©2001-2024 WisFaq