Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Intersect

De grafiek van y=17,3xn gaat door het punt (25,8)
Bereken n.

De formule die ik heb gepakt:
y1 = 8
y2 = 17,3·25n

Ik snap alleen de window optie niet. Welke getallen moet ik daar invoeren. Ik heb bijna alle getallen gebruikt maar het wil maar niet lukken.

Alpay
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 juni 2010

Antwoord

Je kunt aan Y2 al zien dat als n=1 de functiewaarde al (veel) meer is dan 8. Zelfs bij n=0 is Y2 groter dan 8. Je zult dus voor n negatieve waarden moeten toestaan om een snijpunt te vinden met Y1. Neem je bijvoorbeeld n=-1 dan is de waarde van Y2 kleiner dan 8. Dus ergens tussen n=-1 en n=0 zou je een snijpunt moeten vinden! De waarde van Y2 zit dan (zeg maar) ergens tussen 0 en 25.

q62626img1.gif

Geeft:

q62626img2.gif

Nu zal intersect ook wel lukken denk ik.

WvR
zondag 6 juni 2010

©2001-2024 WisFaq