Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 62618 

Re: Re: Raaklijn aan cirkel door punt buiten de cirkel

srry : methode = d(m,t)

franci
2de graad ASO - zaterdag 5 juni 2010

Antwoord

De raaklijn heeft de gedaante y = mx ofwel mx - y = 0.
Nu moet het middelpunt (1,3) afstand Ö(2) (= straal) tot deze lijn krijgen.
Met de afstandsformule levert dat op |m-3|/Ö(m2+1) = Ö(2) waaruit je na wat algebra snel vindt m = 1 of m = -7

MBL
maandag 7 juni 2010

©2001-2024 WisFaq