\require{AMSmath} Toetsopgave met herleiden Herleid:(e2x+2·ex+1)/(ex+1)Wat moet ik doen? En hoe? Casper Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 mei 2010 Antwoord Je zou voor ex bijvoorbeeld eens 'y' kunnen nemen. Je krijgt dan een uitdrukking waar je wel iets mee kunt:$\large {{e^{2x} + 2e^x + 1} \over {e^x + 1}}\mathop = \limits^{\matrix{ {y = e^x } \cr \downarrow \cr } } {{y^2 + 2y + 1} \over {y + 1}} = {{\left( {y + 1} \right)^2 } \over {y + 1}} = y + 1\mathop = \limits^{\matrix{ {y = e^x } \cr \downarrow \cr } } e^x + 1$Waarmee ook dit probleem is opgelost...Hopelijk helpt dat... WvR maandag 31 mei 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Herleid:(e2x+2·ex+1)/(ex+1)Wat moet ik doen? En hoe? Casper Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 mei 2010
Casper Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 mei 2010
Je zou voor ex bijvoorbeeld eens 'y' kunnen nemen. Je krijgt dan een uitdrukking waar je wel iets mee kunt:$\large {{e^{2x} + 2e^x + 1} \over {e^x + 1}}\mathop = \limits^{\matrix{ {y = e^x } \cr \downarrow \cr } } {{y^2 + 2y + 1} \over {y + 1}} = {{\left( {y + 1} \right)^2 } \over {y + 1}} = y + 1\mathop = \limits^{\matrix{ {y = e^x } \cr \downarrow \cr } } e^x + 1$Waarmee ook dit probleem is opgelost...Hopelijk helpt dat... WvR maandag 31 mei 2010
WvR maandag 31 mei 2010
©2001-2024 WisFaq