Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

Dag allemaal,
Ik ben al 3/4 uur bezig maar kom niet uit een berekening:
is als volgt: ln(1/(1-x))=2 uit x komt: 0,72. Maar als ik zelf reken kom ik op 0,69 uit.
wie kan mij hiermee helpen aub.

vriendelijke groeten

rauf
Leerling mbo - dinsdag 25 mei 2010

Antwoord

Ik heb even haakjes gezet om 1-x in de noemer. Volgens mij moet het dan zoiets zijn:

$
\eqalign{
& \ln \left( {{1 \over {1 - x}}} \right) = 2 \cr
& {1 \over {1 - x}} = e^2 \cr
& 1 - x = {1 \over {e^2 }} \cr
& x = 1 - {1 \over {e^2 }} \approx {\rm{0}}{\rm{,86}}... \cr}
$

Dus beide fout!?

WvR
dinsdag 25 mei 2010

©2001-2024 WisFaq