\require{AMSmath} Vergelijking met een macht oplossen Hoe los je dit op? Ik ben bij een hoofdstuk dat gaat over verbanden. x3 = 90x2 Alvast bedankt. Nicole Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 24 mei 2010 Antwoord Een bekende methode bij het oplossen van bijvoorbeeld tweedegraads vergelijkingen is ontbinden in factoren. Dat kan je hier ook doen. Dus: herleiden op nul en dan ontbinden in factoren. x3=90x2 x3-90x2=0 x2(x-90)=0 x2=0 of x-90=0 x=0 of x=90 Handig? WvR maandag 24 mei 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los je dit op? Ik ben bij een hoofdstuk dat gaat over verbanden. x3 = 90x2 Alvast bedankt. Nicole Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 24 mei 2010
Nicole Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 24 mei 2010
Een bekende methode bij het oplossen van bijvoorbeeld tweedegraads vergelijkingen is ontbinden in factoren. Dat kan je hier ook doen. Dus: herleiden op nul en dan ontbinden in factoren. x3=90x2 x3-90x2=0 x2(x-90)=0 x2=0 of x-90=0 x=0 of x=90 Handig? WvR maandag 24 mei 2010
WvR maandag 24 mei 2010
©2001-2024 WisFaq