\require{AMSmath} Twee gelijke functies F(x) voor iedere reele x is: 4x/(x2+1). Waarom is deze gelijk aan y = f(x) -f(1/x) + 1?Nog een vraag: f(x) = 1/2x + x / (ex -1).Hoe kan je bewijzen dat deze symmetrisch is tov de x-as? mariek Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 24 mei 2010 Antwoord Bij de eerste vraag weet ik niet precies wat je bedoelt, maar 't is wel opmerkelijk dat f(x)=f(${{1 \over x}}$).$\eqalign{ & f(x) = {{4x} \over {x^2 + 1}} \cr & f\left( {{1 \over x}} \right) = {{4 \cdot {1 \over x}} \over {\left( {{1 \over x}} \right)^2 + 1}} = {{{4 \over x}} \over {{1 \over {x^2 }} + 1}} = {{4x} \over {1 + x^2 }} \cr} $Bij de tweede vraag moet je laten zien dat f(-p)=f(p) voor elke waarde van p. WvR maandag 24 mei 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
F(x) voor iedere reele x is: 4x/(x2+1). Waarom is deze gelijk aan y = f(x) -f(1/x) + 1?Nog een vraag: f(x) = 1/2x + x / (ex -1).Hoe kan je bewijzen dat deze symmetrisch is tov de x-as? mariek Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 24 mei 2010
mariek Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 24 mei 2010
Bij de eerste vraag weet ik niet precies wat je bedoelt, maar 't is wel opmerkelijk dat f(x)=f(${{1 \over x}}$).$\eqalign{ & f(x) = {{4x} \over {x^2 + 1}} \cr & f\left( {{1 \over x}} \right) = {{4 \cdot {1 \over x}} \over {\left( {{1 \over x}} \right)^2 + 1}} = {{{4 \over x}} \over {{1 \over {x^2 }} + 1}} = {{4x} \over {1 + x^2 }} \cr} $Bij de tweede vraag moet je laten zien dat f(-p)=f(p) voor elke waarde van p. WvR maandag 24 mei 2010
WvR maandag 24 mei 2010
©2001-2024 WisFaq