Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 11688 

Re: Supplementaire hoeken in een koordenvierhoek

Weet iemand hoe je hiervan de omgekeerde stelling moet bewijzen: een convexe vierhoek waarvan de overstaande hoeken supplementair zijn is een koordenvierhoek?

Linne
Student Hoger Onderwijs België - zondag 23 mei 2010

Antwoord

Linne,
Als ÐA+ÐC=p, is sinÐC=sin(p-ÐA=sinÐA. Hieruit volgt dat BD/sinÐC=BD/sinÐA=2R, met R de straal van de omgeschreven cirkel van DABD en DBCD. Dus ligt C op de omcirkel van DABD.

kn
maandag 31 mei 2010

©2001-2025 WisFaq