Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Combinaties

hallo,ik heb een opgave incl antw. ,maar toch blijft er nog een vaag gevoel hangen..het komt uit het boek probabilaty demistified: if 100 tickects are sold for two prizes,and one person buys two tickets,find the Pr. that one person wins both prizes(with no regard to order)
Answer : there are 2C2 ways to win two prizes= 1
There are 100C2 ways to give away the prizes = 49501 OP 4950 to win both prizes. goed,aan de ene kant begrijp ik het..maar waar ik het mee verwar is...de kans op 1e prijs is 1/100..en 2e 1/99...dus beide...1/100 ·1/99...ik heb ook vraag 61543 bekeken,ik weet dat deze anders is.
Ik denk om dat omdat volgorde hier geen rol speelt de kans inderdaad 1/4950 is...maar als ik neem 1/100 · 1/99=1/9900..dat is precies 2 maal zoveel...ik denk dan hé..is de kans dan in mijn opgave gehalveerd of...hier puzzel ik dus mee...(ik heb ook gelezen over het 3 deuren probleem...je houd daar ook een "raar "gevoel bij )bedankt alvast ! Mario.

Mario
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 mei 2010

Antwoord

Waarom niet gewoon 2/100 · 1/99 ?
De eerste keer trekken heeft toch 2/100 kans dat je een prijs trekt?

MBL
woensdag 19 mei 2010

©2001-2024 WisFaq