Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rare limiet

lim x®2 (x2-2x)/(x2-4)

Ik kan deze maar niet oplossen. Het antwoord hoort 1/2 te zijn.

Ik heb dit al gedaan: Alles delen door x2. Maar dan krijg je, als je 2 invult: 1-1/1-1 = 0/0.
Dat gaat niet.
Wie kan me helpen?!

Ronny
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 mei 2010

Antwoord

Raar? Dat lijkt me toch redelijk 'standaard':

$
\large \mathop {\lim }\limits_{x \to 2} {{x^2 - 2x} \over {x^2 - 4}} = \mathop {\lim }\limits_{x \to 2} {{x(x - 2)} \over {(x - 2)(x + 2)}} = \mathop {\lim }\limits_{x \to 2} {x \over {x + 2}} = {2 \over {2 + 2}} = {1 \over 2}
$

Komt je dat bekend voor?

WvR
woensdag 19 mei 2010

©2001-2024 WisFaq