\require{AMSmath} Kwadraten bij sinus en cosinus Hoe zet ik cos2(x) om naar sin(x)?En andersom, hoe zet ik sin2(x) om naar cos(x)?Voorbeeld:sin2(x)+cos(x)=1Om hiervoor exact de oplossing te berekenen moet ik eerst of de cosinus omzetten naar sinus of de sinus omzetten naar cosinus. Maar hoe? skp Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 18 mei 2010 Antwoord Zoals je weet geldt: sin2(x)+cos2(x)=1.Je kunt sin2(x) schrijven als 1-cos2(x). sin2(x)+cos(x)=11-cos2(x)+cos(x)=1cos(x)-cos2(x)=0cos(x)(1-cos(x))=0Enz...Zou het dan lukken? WvR dinsdag 18 mei 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe zet ik cos2(x) om naar sin(x)?En andersom, hoe zet ik sin2(x) om naar cos(x)?Voorbeeld:sin2(x)+cos(x)=1Om hiervoor exact de oplossing te berekenen moet ik eerst of de cosinus omzetten naar sinus of de sinus omzetten naar cosinus. Maar hoe? skp Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 18 mei 2010
skp Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 18 mei 2010
Zoals je weet geldt: sin2(x)+cos2(x)=1.Je kunt sin2(x) schrijven als 1-cos2(x). sin2(x)+cos(x)=11-cos2(x)+cos(x)=1cos(x)-cos2(x)=0cos(x)(1-cos(x))=0Enz...Zou het dan lukken? WvR dinsdag 18 mei 2010
WvR dinsdag 18 mei 2010
©2001-2024 WisFaq