Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 62467 

Re: Rechte evenwijdig aan asvergelijking Parabool

Hallo ,
P was inderdaad de vgl : y2=2px
T(c): y=(p/Ö(2px2)(x+x2) is dan toch de juiste raaklijn ,niet ??
Groetjes
Rik

Rik Le
Iets anders - maandag 17 mei 2010

Antwoord

Rik,
Als C(x0,y0) op de parabool ligt,is yy0=p(x+x0)de raaklijn in C aan de parabool.Hieruit volgt ,als y0¹0,dat y=(p/y0)x+1/2y0 en als y0=0 dat x=0 de raaklijn is aan de parabool.Snijden met de raaklijnen in A en B geeft
Q(1/2yo,1/2(p+y0)) en R(-1/2yo,1/2(yo-p)),zodat |Q'R'|=p.

kn
dinsdag 18 mei 2010

 Re: Re: Rechte evenwijdig aan asvergelijking Parabool 

©2001-2024 WisFaq