Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parameters bij derdemachtsfuncties

Heel fijn dat jullie mij kunnen helpen! ik heb een vraag over parameters bij derdemachtsfuncties. Om precies te zijn, de standaardfunctie, ax3+bx2+cx. Op welke manier hangt het aantal oplossingen van de vergelijking af van de coëfficienten a,b en c?

Groetjes

Daphne
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 14 mei 2010

Antwoord

Je kunt ax3+bx2+cx=0 ontbinden in x·(ax2+bx+c)=0. Dus x=0 is in ieder geval een oplossing en de rest hangt af van het aantal oplossingen van ax2+bx+c=0. Dit laatste komt mij (en jou vast ook) bekend voor... toch?

WvR
vrijdag 14 mei 2010

 Re: Parameters bij derdemachtsfuncties 

©2001-2024 WisFaq