\require{AMSmath} Functie afleiden Ik heb hier de functie:g(x) = x·ln(x)2g'(x) = 1·1/x2 + x·ln(x)2 = lnx2 +1/xIs dit juist ? robin Student universiteit - vrijdag 14 mei 2010 Antwoord Dat gaat niet goed. Je hebt hier te maken met een product van twee functies, we gebruiken dus de productregel. Voor de afgeleide van f(x)=ln2(x) heb je dan ook nog de kettingregel nodig. Al met al ziet dat er dan zo uit: $ \eqalign{ & g(x) = x \cdot \ln ^2 (x) \cr & g'(x) = 1 \cdot \ln ^2 (x) + x \cdot 2 \cdot \ln (x) \cdot {1 \over x} = \ln ^2 (x) + 2 \cdot \ln (x) \cr} $ Let ook op je notatie. Je kunt (ln(x))2 schrijven als ln2(x). De notatie ln(x)2 is verwarrend. Lukt dat zo? WvR vrijdag 14 mei 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb hier de functie:g(x) = x·ln(x)2g'(x) = 1·1/x2 + x·ln(x)2 = lnx2 +1/xIs dit juist ? robin Student universiteit - vrijdag 14 mei 2010
robin Student universiteit - vrijdag 14 mei 2010
Dat gaat niet goed. Je hebt hier te maken met een product van twee functies, we gebruiken dus de productregel. Voor de afgeleide van f(x)=ln2(x) heb je dan ook nog de kettingregel nodig. Al met al ziet dat er dan zo uit: $ \eqalign{ & g(x) = x \cdot \ln ^2 (x) \cr & g'(x) = 1 \cdot \ln ^2 (x) + x \cdot 2 \cdot \ln (x) \cdot {1 \over x} = \ln ^2 (x) + 2 \cdot \ln (x) \cr} $ Let ook op je notatie. Je kunt (ln(x))2 schrijven als ln2(x). De notatie ln(x)2 is verwarrend. Lukt dat zo? WvR vrijdag 14 mei 2010
WvR vrijdag 14 mei 2010
©2001-2024 WisFaq