\require{AMSmath} Herleiden (Ö8p)/(3Ö8p) met p0Klopt het als ik zeg dat 1 / 6Öphier gelijk aan is ?Met vriendelijke groet Rbeusi Student universiteit - vrijdag 14 mei 2010 Antwoord Ik neem aan dat je å(8p)/3Ö(8p) bedoelt... Dat staat er niet maar anders wordt het wel erg flauw.Je krijgt dan:$\large {{\sqrt {8p} } \over {\root 3 \of {8p} }} = \left( {8p} \right)^{{1 \over 2}} \cdot \left( {8p} \right)^{ - {1 \over 3}} = \left( {8p} \right)^{{1 \over 6}} = \root 6 \of {8p}$Dat komt toch voornamelijk neer op het toepassen van de rekenregels voor machten en logaritmen. Toch? WvR vrijdag 14 mei 2010 Re: Herleiden ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
(Ö8p)/(3Ö8p) met p0Klopt het als ik zeg dat 1 / 6Öphier gelijk aan is ?Met vriendelijke groet Rbeusi Student universiteit - vrijdag 14 mei 2010
Rbeusi Student universiteit - vrijdag 14 mei 2010
Ik neem aan dat je å(8p)/3Ö(8p) bedoelt... Dat staat er niet maar anders wordt het wel erg flauw.Je krijgt dan:$\large {{\sqrt {8p} } \over {\root 3 \of {8p} }} = \left( {8p} \right)^{{1 \over 2}} \cdot \left( {8p} \right)^{ - {1 \over 3}} = \left( {8p} \right)^{{1 \over 6}} = \root 6 \of {8p}$Dat komt toch voornamelijk neer op het toepassen van de rekenregels voor machten en logaritmen. Toch? WvR vrijdag 14 mei 2010
WvR vrijdag 14 mei 2010
©2001-2024 WisFaq