\require{AMSmath} Afgeleide van een functie Wat is de afgeleide van: ¦(t)= sin(t)-t cos(t) De afgeleide van sin = cos en van cos = sin Dus kom ik uit op -cos(t)-t sin(t) , maar ben bang dat dit niet corect is. Remco Student universiteit - donderdag 13 mei 2010 Antwoord Tja... het zal toch ongeveer zo moeten: $ \eqalign{ & f(t) = \sin (t) - t \cdot \cos (t) \cr & f'(t) = \cos (t) - \left( {1 \cdot \cos (t) + t \cdot - \sin (t)} \right) \cr & f'(t) = \cos (t) - \cos (t) + t \cdot \sin (t) \cr & f'(t) = t \cdot \sin (t) \cr} $ Denk daarbij aan de haakjes en de productregel. Zie eventueel ook 5. Rekenregels voor het differentiëren. WvR donderdag 13 mei 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is de afgeleide van: ¦(t)= sin(t)-t cos(t) De afgeleide van sin = cos en van cos = sin Dus kom ik uit op -cos(t)-t sin(t) , maar ben bang dat dit niet corect is. Remco Student universiteit - donderdag 13 mei 2010
Remco Student universiteit - donderdag 13 mei 2010
Tja... het zal toch ongeveer zo moeten: $ \eqalign{ & f(t) = \sin (t) - t \cdot \cos (t) \cr & f'(t) = \cos (t) - \left( {1 \cdot \cos (t) + t \cdot - \sin (t)} \right) \cr & f'(t) = \cos (t) - \cos (t) + t \cdot \sin (t) \cr & f'(t) = t \cdot \sin (t) \cr} $ Denk daarbij aan de haakjes en de productregel. Zie eventueel ook 5. Rekenregels voor het differentiëren. WvR donderdag 13 mei 2010
WvR donderdag 13 mei 2010
©2001-2024 WisFaq