\require{AMSmath} Herleiden (x¸(x+1))+(x¸(x-1)Volgens mij is het antwoord: 2x2¸x2-1 Remco Student universiteit - donderdag 13 mei 2010 Antwoord Ik weet niet precies wat de vraag is... maar wat dacht je hier van? Breuken! Gelijknamig maken en nog zo wat...$\large \eqalign{ & {x \over {x + 1}} + {x \over {x - 1}} = \cr & {{x\left( {x - 1} \right)} \over {\left( {x + 1} \right)\left( {x - 1} \right)}} + {{x\left( {x + 1} \right)} \over {\left( {x - 1} \right)\left( {x + 1} \right)}} = \cr & {{x(x - 1) + x(x + 1)} \over {\left( {x + 1} \right)\left( {x - 1} \right)}} = \cr & {{x^2 - x + x^2 + x} \over {\left( {x + 1} \right)\left( {x - 1} \right)}} = \cr & {{2x^2 } \over {\left( {x + 1} \right)\left( {x - 1} \right)}}\, = \cr & {{2x^2 } \over {x^2 - 1}} \cr}$ WvR donderdag 13 mei 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
(x¸(x+1))+(x¸(x-1)Volgens mij is het antwoord: 2x2¸x2-1 Remco Student universiteit - donderdag 13 mei 2010
Remco Student universiteit - donderdag 13 mei 2010
Ik weet niet precies wat de vraag is... maar wat dacht je hier van? Breuken! Gelijknamig maken en nog zo wat...$\large \eqalign{ & {x \over {x + 1}} + {x \over {x - 1}} = \cr & {{x\left( {x - 1} \right)} \over {\left( {x + 1} \right)\left( {x - 1} \right)}} + {{x\left( {x + 1} \right)} \over {\left( {x - 1} \right)\left( {x + 1} \right)}} = \cr & {{x(x - 1) + x(x + 1)} \over {\left( {x + 1} \right)\left( {x - 1} \right)}} = \cr & {{x^2 - x + x^2 + x} \over {\left( {x + 1} \right)\left( {x - 1} \right)}} = \cr & {{2x^2 } \over {\left( {x + 1} \right)\left( {x - 1} \right)}}\, = \cr & {{2x^2 } \over {x^2 - 1}} \cr}$ WvR donderdag 13 mei 2010
WvR donderdag 13 mei 2010
©2001-2024 WisFaq