Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenregels algebra

in mijn examenbundel staat de volgende stap:

stap:
1. (80/b7)= (500/b2)
2. b5=80/500

ik snap deze stap niet, wat is de rekenregel erbij ? bijvoorbeeld; A/B=C/D = .... ?

Merien
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 13 mei 2010

Antwoord

Het zijn eigenlijk twee stappen:

$
\eqalign{
& {{80} \over {b^7 }} = {{500} \over {b^2 }} \cr
& vermenigvuldig\,\,links\,\,en\,\,rechts\,\,met\,\,b^7 \cr
& 80 = 500 \cdot b^5 \cr
& deel\,\,links\,\,en\,\,rechts\,\,door\,\,500 \cr
& b^5 = {{80} \over {500}} \cr}
$

Helpt dat? Anders maar weer vragen!

WvR
donderdag 13 mei 2010

©2001-2024 WisFaq