Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 62371 

Re: Kwadratische functies afsplitsen

Hallo Jan,
IK breng het zo ook wel eens aan...
VB:
-3x2-5x+7
=-3(x2+5x/3-7/3) Ik neem nu de term in x en werk verder met 5/3 de coëficiënt van x. Deze deel ik door 2 en kwadrateer deze breuk. Het resultaat tel ik op en trek ik af...
Dus (5/6)2= 25/36
=-3(x2+5x/3 +25/36-25/36-7/3)
=-3((x+5/6)2-25/36-84/36))
=-3((x+5/6)2-109/36))
=-3(x+5/6)2+109/12
=109/12-3(x+5/6)2
En dat werkt toch ook goed !
Groeten,

Rik Le
Iets anders - dinsdag 11 mei 2010

Antwoord

Ik zie het verschil niet zo..............

jadex
zondag 16 mei 2010

©2001-2024 WisFaq