Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitieve

Een primitieve van de functie f(x)= 1/x2

Blijkt -1/x te zijn. Hoe kom ik tot dit bewijs?
Zou u mij de uitleg kunnen geven ?

Maik
Student universiteit - zondag 9 mei 2010

Antwoord

Hoi

F(x) is een primitieve van f(x) als en slechts als DF(x) = f(x)

Dit impliceert dat het volgende moet gelden:
D(-1/x) = 1/x2
-D(1/x) = 1/x2
-D(x-1) = 1/x2
-(-1)x-2 = 1/x2 want D(xn) = n.xn-1
1/x2 = 1/x2
Quod Erat Demonstrandum

Groeten

bv
zondag 9 mei 2010

©2001-2024 WisFaq