Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oefening

Ja, de oefening gaat dus over matrices en gaat als volgt. Bewijs: Als A .B = A en B.A = B, dan zijn A en B idempotent. Ik heb al vanalles geprobeerd maar het lukt me niet. Kan iemand me mssn helpen? Te bewijzen, bewijs ,....
en ook ng een matrix dat we kregen.
maar het lukt me niet om hier matrixen in te voeren.

julie
3de graad ASO - zaterdag 8 mei 2010

Antwoord

Hallo

A = A.B = A.(B.A) = (A.B).A = A.A = A2
B = B.A = B.(A.B) = (B.A).B = B.B = B2

Al deze overgangen volgen uit de gegevens en uit de associativiteit.
Ok?

LL
zaterdag 8 mei 2010

 Re: Oefening 

©2001-2024 WisFaq