Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Machtsfunctie herschijven

Hallo,
Ik zit met het volgende ik heb deze opgave. Doe een thuisstudie en heb geen beschikking tot mijn leraar. Toch wil ik graag snappen hoe ik dit kan oplossen.

Schrijf onderstaande functies in de vorm van y=a+b*X^p. Hiermoet moeten a, b en p constanten zijn.

a. y=(200/x)+0,25
b. y=(24x^2,4)/(6x^1,8)
c. y=0,5x^-1,5

Groetjes, Larissa

lariss
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 6 mei 2010

Antwoord

a: gebruik 1/x = x-1 dan y=200·x-1+0,25

c: y=0,5·x-1,5 nou ja, dat staat er al a=0, b=0,5, p=-1,5

b: die macht 2,4 hoort met deze schrijwijze alleen bij de x en niet bij de 24
Ik krijg (24·x2,4)/(6·x1,8) = 24/6 · (x2,4/x1,8) = 4·x0,6 (gelijksoortige machten delen = exponenten aftrekken)

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
vrijdag 7 mei 2010

©2001-2024 WisFaq