Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Onbekende machten bepalen

Hallo, voor wiskunde ben ik bij het punt beland om onbekende machten te bepalen. Hier heb ik zeer veel moeite mee. Hoe kan ik een onbekende macht bepalen. Ik heb 2 voorbeeld sommen:
Voorbeeld 1: 90 = 45* 1.3^x dus 2 = 1.3^x (en nu????)
Voorbeeld 2: 16^x = wortel 2 == 16^x = 2^ 1/2 (en nu???)

b.v.d.

Raymon
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 mei 2010

Antwoord

x=1,3log 2 of zoiets? ............

die 2e kan ook zonder log .......... gebruik 16x=24x

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
vrijdag 7 mei 2010

©2001-2024 WisFaq