Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren met productregel

Gegeven is de functie:
f(x)= (x2 - 2x + 2)ex+1

Er staan 2 functies dus moet de productregel gebruikt worden:
g(x)= x2 - 2x + 2 met g'(x)= 2x - 2
h(x)= ex+1 oftewel h(x)= ex·e.
Hoe bereken ik van h(x) de afgeleide nu? En hoe ga je dan verder?

Raymon
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 mei 2010

Antwoord

De afgeleide van h(x)=ex+1 is gelijk aan:
h'(x)=ex+1
Je gebruikt daarbij de afgeleide van exponentiële functies en de kettingregel. Maar omdat de afgeleide van x+1 gelijk is aan 1 zie je daar maar weinig van.

Uiteindelijk zou het er zo moeten uitzien:

q62350img1.gif

Je moet maar 's kijken of je alle stappen kan volgen en begrijpt hoe 't gaat. Anders maar vragen!

WvR
vrijdag 7 mei 2010

©2001-2024 WisFaq