Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking van een rechte lijn

1.9.11 Opdracht. Schrijf de vergelijking van de rechte lijn Lt in het (x, y)-vlak door het punt P = (1, 2) met hellingsgetal t.

1.9.12 Opdracht. Bereken de snijpunten van Lt met de ellips −2x2+6 = y2. Je vindt uiteraard het punt P terug, maar er is nog een snijpunt (dat afhangt van t).

Alvast bedankt!

Johan
Student hbo - dinsdag 4 mei 2010

Antwoord

1.9.11
y=t(x-1)+2

1.9.12
Je kunt dit vinden door het stelsel
y=t(x-1)+2
-2x2+6=y2 op te lossen
Antwoord:
(1,2) en ((t2-4t-2)/(t2+2), -2(t2+2t-2)/(t2+2))

hk
donderdag 13 mei 2010

©2001-2024 WisFaq