Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiaalvergelijking tweede orde

y = k x2/2 + c1x + c2 met c1 en c2 ∈ IR
Een vergelijking van de vorm pm2 + qm + r = 0 is de karakteristieke vergelijking van de gegeven differentiaalvergelijking.
STELLINGEN
→ Als m1 en m2 twee verschillende reële nulwaarden zijn van de karakteristieke vergelijking pm2 + qm + r = 0, dan heeft de differentiaalvergelijking als oplossing
y=c1emx+c2emx
waarbij m de twee verschillende nulwaarden zijn van de discriminant.

hoe bewijs je deze stelling? (ik heb zelfs geen idee hoe te beginnen)

brent
Student universiteit - dinsdag 27 april 2010

Antwoord

Beste Brent,

In je oplossing staat nu twee keer gewoon 'm' in de exponent, dat zal m1 en m2 moeten zijn. Je kan nagaan dat deze oplossing voldoen aan de differentiaalvergelijking door substitutie: bepaal ook y' en y'' en vul alles in.

mvg,
Tom

td
zaterdag 8 mei 2010

©2001-2024 WisFaq