Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functie, het gewicht van een dier en het aantal rode bloedcellen

de functie is T = 61 x G ^ 0.16
T = het aantal rode bloedcellen in grammen.
G = het gewicht van een dier.
eerst moet ik uitrekenen hoeveel rode bloedcellen een dier van 65 kilo heeft dit heb ik zo gedaan:
61 x 65 ^ 0.16 118.
nu moet ik deze functie als een functie van G schrijven en uitrekenen hoe zwaar een dier is dat 24 gram rode bloedcellen heeft. dit begrijp ik helaas niet, kunnen jullie mij helpen??

Chanta
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 april 2010

Antwoord

Als je G = 65 invult, krijg je volgens mij T = 118,958.... dus ik zou dan niet afronden op 118.

Schrijf eerst G0,16 = T/61 en daar volgt dan uit dat je voor T kunt schrijven G = 0,16log(T/61).

MBL
maandag 26 april 2010

 Re: Functie, het gewicht van een dier en het aantal rode bloedcellen 

©2001-2024 WisFaq