\require{AMSmath} Goniometrische vergelijking Hoe los je deze vergelijking op?cos 5,4x = tan 5,4x Michel Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 april 2010 Antwoord Hallo Stel 5,4x even gelijk aan z Je hebt dan cos z = sin z/cos z of cos2z = sin z 1 - sin2z - sin z = 0 Stel sin z = t en je bekomt een vierkantsvergelijking. Zo vind je sin z, vervolgens z en tenslotte x. Ok? LL zondag 25 april 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los je deze vergelijking op?cos 5,4x = tan 5,4x Michel Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 april 2010
Michel Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 april 2010
Hallo Stel 5,4x even gelijk aan z Je hebt dan cos z = sin z/cos z of cos2z = sin z 1 - sin2z - sin z = 0 Stel sin z = t en je bekomt een vierkantsvergelijking. Zo vind je sin z, vervolgens z en tenslotte x. Ok? LL zondag 25 april 2010
LL zondag 25 april 2010
©2001-2024 WisFaq