Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 62265 

Re: Re: Bepaal p en q zodat de volgende deling opgaat

Ahja inderdaad. Zijn dat dan de oplossingen? Want ik heb nog niet gehoord over delingen oplossen met nulpunten.

Bedankt

joey
Overige TSO-BSO - zondag 25 april 2010

Antwoord

Als x = 2 de noemer nul maakt en je zorgt ervoor dat x = 2 óók de teller nul maakt, dan is de teller óók te ontbinden in (x-2)(.....).
Dan kun je de factor (x-2) dus wegdelen. Idem voor het andere nulpunt.

Kortom:
Vul x = 2 in de teller in en laat er nul uitkomen.
Idem voor x = -1.
Dat geeft twee vergelijkingen waar nog p en q in voorkomen, maar die combineer je natuurlijk.

MBL
zondag 25 april 2010

©2001-2025 WisFaq