\require{AMSmath} Herleiden natuurlijke logaritme ln(6e5)- ln(2) - ln(3) Kunt u mij deze som uitleggen, ik zit met een reeks van deze sommen maar tracht het principe nog te achterhalen. Bij voorbaad dank, Met vriendelijke groet. Robin Student universiteit - dinsdag 20 april 2010 Antwoord Hallo Hier gebruik je opnieuw dezelfde rekenregeltjes als hiervoor: ln(a)+ln(b)=ln(a·b) en ln(a)-ln(b)=ln(a/b) In jouw vb.: ln(6e5)-ln(2)-ln(3) =ln((6e5)/(2·3)) =ln(e5) =5 want alogax=x en ln is natuurlijk equivalent aan elog Groeten bv dinsdag 20 april 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ln(6e5)- ln(2) - ln(3) Kunt u mij deze som uitleggen, ik zit met een reeks van deze sommen maar tracht het principe nog te achterhalen. Bij voorbaad dank, Met vriendelijke groet. Robin Student universiteit - dinsdag 20 april 2010
Robin Student universiteit - dinsdag 20 april 2010
Hallo Hier gebruik je opnieuw dezelfde rekenregeltjes als hiervoor: ln(a)+ln(b)=ln(a·b) en ln(a)-ln(b)=ln(a/b) In jouw vb.: ln(6e5)-ln(2)-ln(3) =ln((6e5)/(2·3)) =ln(e5) =5 want alogax=x en ln is natuurlijk equivalent aan elog Groeten bv dinsdag 20 april 2010
bv dinsdag 20 april 2010
©2001-2024 WisFaq