Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Herleiden

e^ln(16)-ln(6)

Dit is toch 16-6 = 10 ?

Klopt het als ik dit zeg

R.Beus
Student universiteit - dinsdag 20 april 2010

Antwoord

Niet helemaal. Je doet beroep op volgende formule

e^ln(x) = x

Je opgave is: e^ln(16) - ln(6)
Dit wordt dan: 16 - ln(6)= 16 - 1.79 = 14.21

Voor het geval je bedoelde e^[ln(16)-ln(6)] (hier staat dus alles in de macht)
Dan kan je beroep doen op ln(a)-ln(b)=ln(a/b)
Dus wordt dat: e^ln(16/6)
En dat geeft uiteindelijk 16/6

Groeten

bv
dinsdag 20 april 2010

©2001-2024 WisFaq