Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Matrices: volledige inductie

Ik snap het volgende vraagstukje niet:
als A2=A ( A element van Rn.n), bepaal dan Ak voor elke k element van N met k 2.
Je moet het oplossen met volledige inductie.
Alvast bedankt !

Hannah

hannah
3de graad ASO - maandag 19 april 2010

Antwoord

Hallo

Ak = Ak-2.A2 = Ak-2.A = Ak-1
Op dezelfde manier kun je aantonen dat
Ak-1 = Ak-3.A2 = Ak-3.A = Ak-2
Ak-2 = ... = Ak-3
enz...
Zo bekom je tenslotte
Ak = Ak-1 = Ak-2 = .... = A2 = A
Ok?

LL
donderdag 22 april 2010

©2001-2024 WisFaq