\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 62216 Re: Met én zonder terugleggen Klopt het dan dat de berekening wordt: P(geen rood) = 7/12ˇ6/11ˇ5/10=7/44 Dus gevraagde kans is (7/44)2ˇ(37/44)4ˇ(6!/(2!ˇ4!))= 0,27 Wilma Wilma Student hbo - zaterdag 17 april 2010 Antwoord X:aantal keren geen rood X~binomiaal verdeeld met n=6 en p=$ {7 \over {44}} $. P(X=2)=$ \left( {\matrix{ 6 \cr 2 \cr } } \right) \cdot \left( {{7 \over {44}}} \right)^2 \cdot \left( {{{37} \over {44}}} \right)^4 \approx {\rm{0}}{\rm{,190}} $ Je berekening klopt, maar de uitkomst niet! WvR zaterdag 17 april 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Klopt het dan dat de berekening wordt: P(geen rood) = 7/12ˇ6/11ˇ5/10=7/44 Dus gevraagde kans is (7/44)2ˇ(37/44)4ˇ(6!/(2!ˇ4!))= 0,27 Wilma Wilma Student hbo - zaterdag 17 april 2010
Wilma Student hbo - zaterdag 17 april 2010
X:aantal keren geen rood X~binomiaal verdeeld met n=6 en p=$ {7 \over {44}} $. P(X=2)=$ \left( {\matrix{ 6 \cr 2 \cr } } \right) \cdot \left( {{7 \over {44}}} \right)^2 \cdot \left( {{{37} \over {44}}} \right)^4 \approx {\rm{0}}{\rm{,190}} $ Je berekening klopt, maar de uitkomst niet! WvR zaterdag 17 april 2010
WvR zaterdag 17 april 2010
©2001-2024 WisFaq