Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kogelbaan

Hallo Wisfaq,

Een kogel wordt afgevuurd in vertikale richting met een beginsnelheid van 400m/sec. De functie van de kogelbaan is:
S=-1/2gt2+bt+c
Zoek de coëfficiënten b en c en op welke hoogte is het vleigtuig buiten schot.
De afgeleide is:
S'=-gt+b=0 stellen geeft een max voor t=b/g oft= b/10 als we g 10 meter nemen als gravitatieconstante(eigenlijk 9,81m(sec in onze contreien).
b=400 en c=0 is het antwoord maar ik heb wat hulp nodig blijkbaar .
Groeten,

Rik >L
Iets anders - maandag 12 april 2010

Antwoord

Rik,De snelheid in de y-richting is y=v0sinat-1/2gt2,met v0=beginsnelheid.
Zo moet het wel lukken.

kn
maandag 12 april 2010

 Re: Kogelbaan 

©2001-2024 WisFaq