Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cyclometrisch vraagstuk

het london Eye bestaat uit 32 capsules die met een constante snelheid ronddraaien.
De hoogte h van één capsule (in meter) is een functie van de tijd t (in minuten ) en wordt bepaald door de functie
h(t) = 65 sin[pi/15(t-8)]+70

pi = staat voor het teken van pi want dat kon ik niet typen

de vragen zijn :
hoe lang duurt één omwenteling vn een bepaalde capsule
wat is de macimale hoogte die de capsule bereikt en op welke tijdstippen is dit ?
met welke hoeksnelheid ( in rad/min) draait de London Eye

Ik weet niet hoe ik hier moet aan beginnen kunnen jullie me helpen ?

liese
3de graad ASO - maandag 12 april 2010

Antwoord

Misschien helpt de uitleg op Periodieke functies?

Bij de vragen:
De periode T is de tijd van één omwenteling
De maximale hoogte is de evenwichtsstand (c) plus de amplitude (A)
Los op: h(t)=maximale hoogte (zie boven)
De hoeksnelheid is 2p/T

Volgens mij kan je dan al een eind zijn! Zou dat lukken?

WvR
maandag 12 april 2010

©2001-2024 WisFaq