Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten met de x-as en de y-as

Wanneer je de eigenschappen van de grafieken onderzoekt die horen bij formules in de vorm van y=ax2+b, wat weet je dan over de snijpunten met de x-as en de y-as?

Gerrit
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 april 2010

Antwoord

Beste Gerritje (of was het Gertine?),

Voor een snijpunt met de x-as, is y=0. Vervang y door 0 en kijk waaraan x gelijk is. Omgekeerd, voor een snijpunt met de y-as, is x=0. Vervang x door 0, y is steeds gelijk aan...?

mvg,
Tom

td
zaterdag 10 april 2010

©2001-2024 WisFaq