Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Optellen rij 1,2,3 wordt binomiaalcoëfficient, maar hoe?

Hallo, ik lees hier dat de rij 1 boven 1, 2 boven 1, 3 boven 1... t/m n boven 1, oftewel 1,2,3,...n, te schrijven is als:
(n+1) boven 2
Maar verder staat er helemaal geen uitleg bij, en ik snap niet waarom dit zo is... Kan iemand het me uitleggen?
bij voorbaat dank.

Giacom
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 6 april 2010

Antwoord

Giacomo,
(k boven 1)=k!/(k-1)!=k,dus je krijgt 1+2+...+n=n(n+1)/2.
Nu is ((n+1) boven 2)=(n+1)!/(2(n-1)!)=n(n+1)/2.

kn
dinsdag 6 april 2010

©2001-2024 WisFaq