\require{AMSmath} Deelverhouding vraagstuk -- zwaartelijn Beste, Zou u mij kunnen helpen met het onderstaande vraagstuk? In een driehoek abc is p het midden van de zwaartelijn aa'. De rechte bp snijdt de rechte ac in q. Bereken de deelverhoudingen (bpq) en (acq). Alvast hartelijk bedankt! Mvg, C. C. 3de graad ASO - maandag 5 april 2010 Antwoord Caroline, Trek A'F evenwijdig aan BQ( F op AC).In driehoek AA'F is AQ=QF en A'F=2QP. In driehoek BCQ is QF=FC en QB=2A'F.Dus QC=2AQ en PB=3QP. kn woensdag 7 april 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste, Zou u mij kunnen helpen met het onderstaande vraagstuk? In een driehoek abc is p het midden van de zwaartelijn aa'. De rechte bp snijdt de rechte ac in q. Bereken de deelverhoudingen (bpq) en (acq). Alvast hartelijk bedankt! Mvg, C. C. 3de graad ASO - maandag 5 april 2010
C. 3de graad ASO - maandag 5 april 2010
Caroline, Trek A'F evenwijdig aan BQ( F op AC).In driehoek AA'F is AQ=QF en A'F=2QP. In driehoek BCQ is QF=FC en QB=2A'F.Dus QC=2AQ en PB=3QP. kn woensdag 7 april 2010
kn woensdag 7 april 2010
©2001-2024 WisFaq