\require{AMSmath} Graag hulp bij primitiveren Primitiveer: Ö(8x-x2) en 1/(x2-1) Sam Go 3de graad ASO - maandag 29 maart 2010 Antwoord 1.Stel Ö(8x-x2).dx = Ö(16-(x-4)2).dx = Ö(16-z2).dzStel vervolgensÖ(16-z2)= 4.cos(t), z = 4.sin(t) en dz = 4.cos(t).dt(Gebruik hiervoor het "hulpdriehoekje"!)2.Stel x2-1 = (x-1)(x+1)en splits de breuk in 2 partieelbreuken. Lukt het zo? LL dinsdag 30 maart 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Primitiveer: Ö(8x-x2) en 1/(x2-1) Sam Go 3de graad ASO - maandag 29 maart 2010
Sam Go 3de graad ASO - maandag 29 maart 2010
1.Stel Ö(8x-x2).dx = Ö(16-(x-4)2).dx = Ö(16-z2).dzStel vervolgensÖ(16-z2)= 4.cos(t), z = 4.sin(t) en dz = 4.cos(t).dt(Gebruik hiervoor het "hulpdriehoekje"!)2.Stel x2-1 = (x-1)(x+1)en splits de breuk in 2 partieelbreuken. Lukt het zo? LL dinsdag 30 maart 2010
LL dinsdag 30 maart 2010
©2001-2024 WisFaq