Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 62037 

Re: Re: Differentieren functie met absolute wortel

Dag MBL,

Kan U mij eens uitleggen hoe men een afgeleide van een wortelfunctie bepaalt die in absolute waarden staat......
Voorbeeld :
f(x)=|√(x2-5x+6|)
f'(x)= (√(x2-5x+6)/|√|(x2-5x+6|)·(2x-5))/2√|x2-5x+6|
Kan dat zo kloppen ?
Ik zie dus wat je doet met f(x)=√|x| en f'(x)= √x/√|x| maar ik begrijp het waarom niet rond deze werkwijze van afleiden van een functie met absolute waarden.
Wat uitleg zou ik heel erg opprijs stellen ..
Groeten,

Rik Le
Iets anders - maandag 29 maart 2010

Antwoord

Bedoel je absolute-waarde-van-de-wortel of wortel-van-de-absolute-waarde? Je haakjes en strepen staan niet goed. In het eerste geval gebeurt er niets nieuws want een wortel is per definitie positief, dus gelijk aan zijn absolute waarde. Het tweede geval valt onder de oorspronkelijke vraag.

kphart
donderdag 1 april 2010

©2001-2024 WisFaq