\require{AMSmath} Snijpunten berekenen Hallo,Ik heb woensdag een toets en bij de oefenvragen stond de volgende:De grafieken f(x)=-x2+3x+10 en g(x)=-3x-6 hebben twee snijpunten. Bereken de coördinaten van deze snijpunten.Ik loop hier vast, help alsjeblieft Dirk Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 28 maart 2010 Antwoord Om de snijpunten van f en g wilt berekenen dan stel je de functievoorschriften gelijk aan elkaar en los je de vergelijking op:-x2+3x+10=-3x-6Nu oplossen!Op nul herleiden:-x2+6x+16=0Vermenigvuldig met -1:x2-6x-16=0Probeer te ontbinden in factoren:(x-8)(x+2)=0Gebruik a·b=0 dan a=0 of b=0:x-8=0 of x+2=0x=8 of x=-2Je hebt nu de x-coördinaten van de snijpunten gevonden. Nu nog even de y-coördinaten:g(8)=-3·8-6=-30g(-2)=-3·-2-6=0De coördinaten van de snijpunten zijn (-8,-30) en (-2,0).Zie ook 2. Tweedegraadsvergelijkingen oplossen WvR zondag 28 maart 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik heb woensdag een toets en bij de oefenvragen stond de volgende:De grafieken f(x)=-x2+3x+10 en g(x)=-3x-6 hebben twee snijpunten. Bereken de coördinaten van deze snijpunten.Ik loop hier vast, help alsjeblieft Dirk Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 28 maart 2010
Dirk Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 28 maart 2010
Om de snijpunten van f en g wilt berekenen dan stel je de functievoorschriften gelijk aan elkaar en los je de vergelijking op:-x2+3x+10=-3x-6Nu oplossen!Op nul herleiden:-x2+6x+16=0Vermenigvuldig met -1:x2-6x-16=0Probeer te ontbinden in factoren:(x-8)(x+2)=0Gebruik a·b=0 dan a=0 of b=0:x-8=0 of x+2=0x=8 of x=-2Je hebt nu de x-coördinaten van de snijpunten gevonden. Nu nog even de y-coördinaten:g(8)=-3·8-6=-30g(-2)=-3·-2-6=0De coördinaten van de snijpunten zijn (-8,-30) en (-2,0).Zie ook 2. Tweedegraadsvergelijkingen oplossen WvR zondag 28 maart 2010
WvR zondag 28 maart 2010
©2001-2024 WisFaq