Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De vierkantsvergelijking in dit fractaal

Voor de snijpunten geldt: x = x2 + c
Oplossen van de vierkantsvergelijking geeft oplossingen -0.366 en 1.366
Samengevat:
Voor c = -0.5 worden alle startwaarden tussen -1.366 en 1.366 aangetrokken door het punt -0.366

Hoe haal je de vierkantsvergelijking uit x2 + c?
Volgens mij moet je die c vervangen door 0,5 maar dan kom je het nog niet uit:

de formule voor de vierkantsvgl = b2 - 4ac
Þ 02 - 4.1.0.5?
= -2?
Je kan hier toch niet de vierkantswortel uithalen voor je verder kan gaan met je formule ( -b . ÖD)/2a ?
Help!

Robin
3de graad ASO - vrijdag 26 maart 2010

Antwoord

Dag Robin,
Je kiest c=-0,5.
Dan heb je de vergelijking x=x2-0,5, of x2-x-0,5=0.
Dan krijg je toch D=3.
Groeten,
Lieke.

ldr
zaterdag 27 maart 2010

©2001-2024 WisFaq