\require{AMSmath} Cosinus omzetten naar sinus Hallo, ik zit hier met een vraag:in mijn wiskunde boek staat: cos(A) = sin(A+1/2$\pi$)maar op internet vind ik :cos(A) = sin(1/2$\pi$ -A)Welke regel moet ik nou nemen? Ik heb ze al toegepast in een som , maar met beide regels krijg ik een verschillend antwoord.help?danku yusof Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 maart 2010 Antwoord Beste Yusof,Beide gelijkheden zijn juist, dus:sin($\pi$/2-a) = sin($\pi$/2+a) = cos(a)Omgekeerd niet, dan geldt:cos($\pi$/2-a) = sin(a) maar cos($\pi$/2+a) = -sin(a)mvg,Tom td donderdag 18 maart 2010 Re: Cosinus omzetten naar sinus ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik zit hier met een vraag:in mijn wiskunde boek staat: cos(A) = sin(A+1/2$\pi$)maar op internet vind ik :cos(A) = sin(1/2$\pi$ -A)Welke regel moet ik nou nemen? Ik heb ze al toegepast in een som , maar met beide regels krijg ik een verschillend antwoord.help?danku yusof Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 maart 2010
yusof Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 maart 2010
Beste Yusof,Beide gelijkheden zijn juist, dus:sin($\pi$/2-a) = sin($\pi$/2+a) = cos(a)Omgekeerd niet, dan geldt:cos($\pi$/2-a) = sin(a) maar cos($\pi$/2+a) = -sin(a)mvg,Tom td donderdag 18 maart 2010
td donderdag 18 maart 2010
©2001-2024 WisFaq