\require{AMSmath} Driehoeksgetallen De vraag is: bereken het elfde driehoeksgetal. Moet je dan 1+2+3+4 tot 11 = 66. Of moet het anders? vaia Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 maart 2010 Antwoord Bij de rij 1, 3, 6, 10, 15 ,... hoort een formule:Dn=1/2·n·(n+1)Het elfde driehoeksgetal is D11=1/2·11·(11+1)=66Dat is misschien wel zo handig!Zie ook 1, 3, 6, 10, 15 ,... WvR donderdag 18 maart 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De vraag is: bereken het elfde driehoeksgetal. Moet je dan 1+2+3+4 tot 11 = 66. Of moet het anders? vaia Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 maart 2010
vaia Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 maart 2010
Bij de rij 1, 3, 6, 10, 15 ,... hoort een formule:Dn=1/2·n·(n+1)Het elfde driehoeksgetal is D11=1/2·11·(11+1)=66Dat is misschien wel zo handig!Zie ook 1, 3, 6, 10, 15 ,... WvR donderdag 18 maart 2010
WvR donderdag 18 maart 2010
©2001-2024 WisFaq