Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Examen bestaat uit 50 vierkeuzevragen

Hallo,

Intro
Een examen bestaat uit 50 vierkeuzevragen. Een examenkandidaat besluit het examen te maken en alles te gokken.

Vraag
Hoe groot is de kans dat hij hoogstens 15 vragen goed gokt?

Mijn vraag
Het is een binomaal kansexperiment, stel X is het aantal goed beantwoorde vragen van de 50. X is binomaal met N= 50

P(Hoogstens 15 goed)=P(X15)
N en X heb ik gevonden. Maar hoe bereken ik nou P, de kans op succes? Is dat nou gewoon 15/50= 0.3???
En is de berekening van P altijd hetzelfde?
Alvast bedankt!

Jeffre
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 maart 2010

Antwoord

De kans kan je opzoeken in een tabel of berekenen met de grafisch rekenmachine. Dat zal toch wel in je boek/cursus staan?

Zie bijvoorbeeld binomiale verdeling of binomiale verdeling voor een tabel.

Of CASIO|binomiaal voor de CASIO of Math4All|binomp voor de Texas 83+/84.

WvR
dinsdag 16 maart 2010

©2001-2024 WisFaq