Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binomiale kansprocessen

de vraag is
Ga na of het een binomiaal kansexperiment is.
Omschrijf bij de binomiale kansexperimenten wat je een succes noemt (stochast), en geef zo mogelijk de waarden van n, p en q.

Het houden van een enquête onder honderd aselect gekozen Nederlanders met de vraag: voor of tegen de gekozen burgemeester van Amsterdam.

ik zelf had eerst
n=100 en p= 0.5 de kans op q= ....
Niet binomiaal, dus kan je de uitkomst ook niet bepalen.

als uitleg had ik
Deze opgave is niet binomiaal, het bestaat wel uit een serie gelijke deelrexperimenten (wat er worden 100 aselecte Nederlanders gekozen om die enquête te maken). Het heeft ook twee uitkomsten namelijk voor of tegen de gekozen burgemeester van Amsterdam(succes of mislukking). En bij iedere keuze blijven de kansen op succes of mislukking het zelfde. De kansen veranderen niet
maar dit verhaaltje klopt dus niet.

maar toen ik het nog beter ging bekijken kwam ik op het ant. n=100 en p= 0.5 de kans op q= 0.5

maar nu ging ik dus twijfelen op de opgave wel of niet binomiaal is.
(het voldoet voglens mij wel aan de 3 voorwaarden)
alvast bedantk met helpen van deze vraag

Marlie
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 15 maart 2010

Antwoord

Dus binomiaal. Overigens hoeft die succeskans niet 0,5 te zijn. Dat zou ook best een andere waarde kunnen worden.

Groet
JaDeX

jadex
zaterdag 27 maart 2010

©2001-2024 WisFaq