Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Klopt dit?

kunt u de uitwerking van deze som: 5x-2(x+1)=9x-2 geven plus uitleg, want ik snapte hem echt niet. Ik dacht dit:
5x-2(x+1)=9x-2
5x-2x-2=9x-2
3x-2=9x-2
3x=9x Þkan dus niet.

Thomas
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 15 maart 2010

Antwoord

Hoezo, ik snap het niet? Je hele uitleg is dik in orde, alleen moet er nog één regeltje toegevoegd worden.
Uit 3x = 9x volgt toch niet dat het niet kan? Wat denk je van x = 0?
Even officieel: uit 3x = 9x volgt eerst -6x = 0 en na deling door -6 krijg je het juiste antwoord x = 0.

MBL
maandag 15 maart 2010

©2001-2024 WisFaq