Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Intersect

De directie van een pretpark hanteert voor het aantal personen N in de rij voor de kassa het model N = t3-12t2+36t
Hierbij is t in uren met t = 0 om 9:00
De kassa is geopend van 9:00 - 15:00.

d. Er staan meer dan 20 personen in de rij voor de kassa. Hoe laat kan het zijn?

Uitwerking:
Voer in y2 = 20
Intersect geeft x = 0,716 en x = 3,663
Het is dus tussen 9.43 en 12.40 uur

Maar op mijn rekenmachine bij de functie intersect zie ik alleen x = 3,663
Waar kan ik de andere X (0,716) ook zien? Die kan ik namelijk niet vinden.

Alpay
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 14 maart 2010

Antwoord

Als je een TI84 gebruikt (of iets in die richting) dan kan je intersect aangeven waar je ongeveer het snijpunt denkt te kunnen vinden. Dus als je bij guess een beetje in de buurt gaat zitten van 0,7 dan zal het wel lukken denk ik.

q61894img1.gif

Lukt dat?

WvR
zondag 14 maart 2010

©2001-2024 WisFaq