Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omschrijven formule

Ik heb mijn uiterste best gedaan om de volgende formule:

m(v)= 1,125(v/10)2 + v/2,4

Als

v (m) = .....

Ik kom hier helaas niet uit, hulp wordt erg op prijs gesteld.

Redlef
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 12 maart 2010

Antwoord

De gegeven formule luidt m = 0,01125v2 + 5/12·v
Schrijf het als 0,01125v2 + 5/12·v - m = 0 en zie het als een tweedegraads vergelijking.
De abc-formule geeft dan een oplossing in de vorm v = .....
Het wordt geen mooie uitdrukking en welke je hebben moet (vanwege de plus/min keuze in de abc-formule) weet ik niet, maar dit is wellicht hetgeen je zoekt.

MBL
vrijdag 12 maart 2010

©2001-2024 WisFaq