\require{AMSmath} De afgeleide van een absolute functie We kunnen evenals |x|=Öx2 ook |x3| als Öx6 schrijven. Bereken m.b.v. deze schrijfwijze |x3|'Is het dan de bedoeling dat je |x3|=Öx6 afleidt?Dat wordt dan toch:x1/2·x6 = x3 = 3x2?Ik hoop dat u mij op weg kunt helpen...Alvast bedankt Hans K Iets anders - maandag 8 maart 2010 Antwoord Dat is moeilijk doen voor gevorderden denk ik. Ik zou gewoon kiezen voor 'gevalsonderscheiding'. Een vrij gebruikelijke werkwijze bij 'absoluutstrepen'. Klaar! Je zou natuurlijk wel zoiets kunnen doen: Maar dan wel zo laten staan. Zou dat het idee zijn? Zou kunnen! Mijn DERIVE maakt er dit van: f'(x)=3x2·sign(x) ...en dat is eigelijk ook wel aardig. Hopelijk helpt dat en anders maar weer verder vragen... WvR maandag 8 maart 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
We kunnen evenals |x|=Öx2 ook |x3| als Öx6 schrijven. Bereken m.b.v. deze schrijfwijze |x3|'Is het dan de bedoeling dat je |x3|=Öx6 afleidt?Dat wordt dan toch:x1/2·x6 = x3 = 3x2?Ik hoop dat u mij op weg kunt helpen...Alvast bedankt Hans K Iets anders - maandag 8 maart 2010
Hans K Iets anders - maandag 8 maart 2010
Dat is moeilijk doen voor gevorderden denk ik. Ik zou gewoon kiezen voor 'gevalsonderscheiding'. Een vrij gebruikelijke werkwijze bij 'absoluutstrepen'. Klaar! Je zou natuurlijk wel zoiets kunnen doen: Maar dan wel zo laten staan. Zou dat het idee zijn? Zou kunnen! Mijn DERIVE maakt er dit van: f'(x)=3x2·sign(x) ...en dat is eigelijk ook wel aardig. Hopelijk helpt dat en anders maar weer verder vragen... WvR maandag 8 maart 2010
WvR maandag 8 maart 2010
©2001-2024 WisFaq